Wie ben ik

wiebenik

Ik ben Mirjam van Leeuwen, getrouwd en moeder van twee kinderen van deze tijd. Wij wonen in een fijne wijk in Wassenaar waar ik ook mijn praktijk aan huis heb.

De eerste tien jaar van mijn werkzame leven heb ik gewerkt in het basisonderwijs als groepsleerkracht. Als leerkracht van diverse groepen heb ik met heel veel plezier met verschillende kinderen gewerkt.

De kennis en ervaringen die ik heb opgedaan in het onderwijs gebruik ik nu in de praktijk. Veel kinderen van deze tijd lopen op een of andere manier vast. Dit kan zijn thuis, op school of op de sportclub. Ze passen niet in het huidige beoordelingssysteem en daardoor lijkt het al snel alsof er iets mis is. Ze hebben moeite met het vinden van aansluiting bij leeftijdsgenootjes, kunnen zich moeilijk verbinden aan de regels die in de klas gelden, twijfelen aan hun eigen capaciteiten, hebben last van faalangst of kunnen zich slecht concentreren. Door mijn werk te combineren met mijn werkervaring in het onderwijs kan ik deze kinderen en hun ouders optimaal begeleiden. Waar nodig kan ik ondersteuning bieden bij het verbinden van ouders / school / leerkracht en kind.

Naast mijn ervaring in het onderwijs, doe ik ook nog dagelijks ervaring op in mijn rol als moeder van twee jongens in het basisonderwijs. Beide zijn hooggevoelig, ieder op hun “eigen – wijze” manier. Dit heeft vanaf de eerste dag gezorgd voor een prachtige weg met de nodige uitdagingen, groot en klein. Omdat ik door het begeleiden van deze mannetjes af en toe ook behoorlijk met mijzelf werd geconfronteerd, als mens en als moeder, heb ik een paar jaar geleden de keuze gemaakt om verschillende opleidingen te gaan volgen. Dit zorgde ervoor dat ik mijn kinderen nog beter leerde begrijpen en ook leerde ik om naar mijn eigen rol in het geheel te kijken. Het heeft me veel bijzondere inzichten opgeleverd, niet alleen naar de kinderen, maar ook naar mijzelf toe. Deze inzichten wil ik graag delen met (groot) ouders en leerkrachten die op welke manier dan ook hun (klein) kind of leerling nog beter willen begrijpen of die willen ontdekken waarom hun eigen reacties op deze kinderen zijn zoals ze zijn.

Ik heb 3 jaar geleden de stap gezet om mijn eigen praktijk te starten en ben tot op de dag van vandaag ontzettend blij dat ik dit heb gedaan. Ik werk met heel veel plezier en enthousiasme met kinderen, (groot) ouders en leerkrachten samen en heb de wens dat iedereen groot en klein hier de kracht (her) vindt om zijn of haar pad op “eigen wijze” te gaan.

Jaar Opleiding
1996-1999 PABO Ichthus hogeschool Oegstgeest
2010-2011 Intuïtieve ontwikkeling Essence College Bodegraven
2011-2012 Healing jaar Essence College Bodegraven
09-2013 MatriXmethode Ingrid Stoop
2013-2014 Gezins- en KinderCoach Dreamchild Rotterdam
06-2014 De Coole Kikker Drs A. Kooijman
11-2014 Oplossingsgericht werken en Kids’Skills Tea Adema
10-2014/12-2014 Traineropleiding Reversiemethode Dreamchild Rotterdam
01-2015 Licentie Coachee spel Janina Dubbeld
03-2015 Workshop opstellingen Sandra Sinot
01-2016 – 10-2016 Medische Basis Kennis Energieschool (Den Bosch)
01-2016 – 10-2016 Psychosociale Basis Kennis Energieschool (Den Bosch)