Opvoeden in deze tijd

Deze cursus is speciaal voor ouders die kinderen in deze tijd opvoeden. Deze kinderen bezitten een eigen wijsheid en deze kan nog wel eens botsen met de ideeën die wij als ouders hebben. Hoe zoek je hier een weg in? Welke keuzes maak je? Hoe ga je om met de nieuwste technieken en social media?

Wij merken dat veel ouders het als prettig ervaren om hier met andere ouders over te praten. Met- en van elkaar leren, samen delen en ervaren is prettig en waardevol. Daarnaast levert het vaak mooie en nieuwe inzichten op. Wij zetten onder andere de Present Child en Reversiemethode in om te ondersteunen in het vertalen van het gedrag van kinderen. Wat willen zij met hun gedrag duidelijk maken, wat wordt er gespiegeld? Als hier inzicht in ontstaat dan helpt dat ouders om anders om te gaan met bepaalde situaties. Dit komt de sfeer in huis en het gedrag van het kind ten goede.

Daarnaast geven wij tips en adviezen over het omgaan met verschillende situaties en gedrag. Inbreng vanuit de deelnemende ouders is hierbij ons uitgangspunt.

De cursus geef ik samen met Karen Schröder van praktijk de Vlinder.

De cursus wordt ondersteund met een map boordevol achtergrond informatie en aanvullende adviezen.

De volgende oudercursus vindt plaats in januari 2018

Locatie: Achterweg 53, Wassenaar

Kosten: € 70,00 voor beide avonden. Dit is inclusief cursusmap, koffie en thee.

Opgeven kan via het contactformulier.

Vult u ook het contactformulier in als u op de hoogte gehouden wenst te worden van de start van de nieuwe cursus.