Ouders

ouders

Er is één ding wat de meeste ouders met elkaar gemeen hebben: we willen het allemaal zo goed mogelijk doen voor onze kinderen. We willen ze behoeden voor fouten, beschermen tegen teleurstellingen en voorkomen dat ze pijn hebben. Daarbij willen we als ouders de juiste keuzes maken voor onze kinderen zodat ze zo min mogelijk hobbels op hun weg tegenkomen. Dat dit niet altijd mogelijk is wordt in de praktijk al snel duidelijk. We zien onze kinderen juist dát gedrag gaan vertonen of juist tegen díe ervaring aanlopen waartegen wij, als ouders, hen hadden willen beschermen. Dit gebeurt niet alleen thuis of op de sportvereniging, er gebeurt ook veel met kinderen op school. Het kan moeilijk zijn om met dit soort situaties om te gaan. Wat doe je, welke keuzes maak je en wat is het beste voor je kind op dat moment? Het gedrag van onze kinderen, fijn of minder fijn en de situaties die zij meemaken raakt ons, ouders, ook.

Wat kun je als ouder doen als het gedrag van je kind je boos of verdrietig maakt, als je je kind ziet vastlopen op school of als je het gewoon niet meer weet? Iedere ouder heeft de wijsheid en kracht in zich om zijn kind te helpen. Soms heb je alleen iemand nodig die er voor jou is en samen kijkt waar jouw kracht en wijsheid zitten om deze vervolgens naar boven te halen en in te zetten in de opvoeding en begeleiding van je kinderen.

Ouder coaching is voor ouders die onder andere:

Bovenstaande zijn slechts enkele voorbeelden. Heb je een vraag of loop je ergens tegenaan, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Samen bespreken we of ik iets voor je kan doen.