Kinderen

Het kind terug in zijn kracht

homepage

Kinderen van deze tijd hebben het soms moeilijk met zichzelf, op school of hebben moeite met hun omgeving. De gevolgen hiervan laten kinderen meestal zien in hun gedrag. Ze kunnen extreem boos of verdrietig zijn, ze zijn heel druk, ze vinden geen aansluiting op school of sportclubs, ze hebben het gevoel dat niemand ze begrijpt, ze hebben een druk hoofd en piekeren veel, ze zetten zich af tegen alles en iedereen enz. Deze kinderen kunnen geholpen zijn met een aantal sessies bij iemand die met een open houding naar ze luistert en samen met hen op zoek gaat naar een oplossing die voor hen werkt. Mijn aanpak is er niet alleen op gericht om kinderen te begeleiden in het vinden naar een oplossing die voor hen werkt en bij ze past, ik laat ze ook ontdekken dat ze meer talenten en kwaliteiten in huis hebben dan ze zelf weten of hadden verwacht. Dit versterkt hun zelfvertrouwen en het geeft ze een basis van waaruit ze verder kunnen ontwikkelen.

Ik maak gebruik van heel veel verschillende werkvormen als: MatriXcoaching, creatieve werkvormen, spelletjes, lichaamswerk, visualisaties, mindfulness, opstellingen en een goed gesprek aan tafel.

Ik heb verschillende materialen in de praktijk waar de kinderen uit kunnen kiezen als: Lego, Playmobil, blokken, zand – klei – tekenspullen – verf en nog heel veel meer.

Kindercoaching is onder andere voor kinderen die:

Er zijn natuurlijk meer situaties te bedenken waarbij uw kind wel een steuntje in de rug kan gebruiken. U kunt hierbij denken aan rouw en verlies van een dierbare of huisdier of een scheiding. Aarzel niet om contact op te nemen. Samen kijken we of ik de juiste persoon ben voor uw kind en anders help ik u graag met het zoeken van een gespecialiseerde collega.

Als aanvulling op de kindercoaching begeleid ik ook kinderen op school als dit wenselijk is. Dit gaat in overleg met ouders en de school. Heeft uw kind een PGB dan kunnen de kosten voor kindercoaching hieruit worden vergoed.